التخطي إلى المحتوى الرئيسي

حمام محشى



المقادير

حمام مغسول كويس
كبده وقوانص الحمام مقطعه
رز مصرى مغسول
بصل مفروم
ملح -فلفل
زبده
مرق لحم او دجاج اللى موجود ولو مش موجود نحط ميه
تغلى معاها قطعه ماجى ونتبلها بالملح والفلفل

الطريقة

الاول هنعمل الرز
نغسل الرز كويس وبعدين نحط عليه البصل المفروم بعد مانتبله بالملح والفلفل
وبعدين نضيف عليه الكبد والقوانص
ونقلبه كويس وبعدين على النار نحط المرق
وبعد ما يغلى نضيف الرز
ولو احتاج مرق تانى نضيف
ولما بستوى 3\4 سوا
ناخد على اد الحمام ونبتدى نحشى بيه الحمام
وبعدين نحطه يتسلق ولما يستوى نحمره فى سمن بلدى ويقدم

صحتين وهنا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا