التخطي إلى المحتوى الرئيسي

ستيك الريباي مع صلصة المشروم


المقادير

ستيك ريباي - الوزن بحدود 350 جم - عدد 2 قطعة
و2 بصل ابيض متوسط الحجم
و250 جم مشروم ابيض فررش
كريم للخفق
بهارات لحم حسب الذوق
ملح
زيت

الطريقة

يتشوح الستيك بالمقلاه لمدة دقيقتين فقط
وهذا السر ...من شان طعم الصوص
ونحط الستيك بالفرن على نار من فوق وتحت
ولا تنسون تدهنون ارضية الصينية بشوية دهن
الستيك يحتاج نص ساعة او اقل او اكثر ...حسب الرغبة
welldone او medium

الصوص

ملعقة زيت بالمقلاه ونقطع البصل متوسط الحجم لكبير ونضيف المشروم الأبيض وشوية ملح حسب الرغبة
والناااار هادية نضيف الكريم المخفوق وتتغطى المقلاة ويصير عالبخار تقريبا

الاضافات

ممكن بطاطا مشوية بالفرن
أو خضروات جزر وبروكولي
واي نوع ثاني مغليه بالمايه

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا