التخطي إلى المحتوى الرئيسي

كـوسة بالباشميل



المقادير

كيلو كوسة
نص كيلو لحمه مفرومه - بدون دهن
و2 بصله متوسطه مفرومه
مقدار من الصلصة البيضاء
و2 ملعقه نشا
كوب ونص حليب خالي الدسم
ملح وفلفل
ملعقة بقسماط

الطريقة


تقشر الكوسة وتقطع شرائح او دوائر سميكه الحجم
اللحمه المفرومه - تضاف علي النار مع البصل والملح والفلفل الاسود
وقليل من الماء وتترك حتي تنضج
يضاف قدر كوب اللبن وتترك على نار هادئة حتى يغلي
وبعد الغليان نذوب النشا في نص كوب اللبن وتضاف الي اللبن المغلي
مع التقليب حتي يتماسك قوام الصلصه البيضاء وتغلى
ثم ترفع من على النار وتتبل بالملح والفلفل
وتترك لتبرد

تتوضع ملعقه من الصلصه البيضا في طبق الفره
ثم توضع الكوسه ثم طبقه من المفروم ثم كوسه
ونهائي طبقه الصلصه البيضاء كل السطح
ثم توضع رشه البقسماط

توضع في فرن هادئ حتى يحمر الوجه وتقدم ساخنه مع الارز البسمتي

بالهنا و الشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا