التخطي إلى المحتوى الرئيسي

دجاج بصوص الليمون والمشروم والخرشوف




المقادير

عدد 4 صدور دجاج مخلية وبدون أي جلد أو دهون
و4 قطع خرشوف مقطعه أرباع
و200 جرام مشروم مقطع أنصاف
عصير 2 ليمونة
و¼ كوب بقدونس مفروم
و¼ كوب مرقة دجاج أو خضار قليلة الدسم
و1 معلقة صغيرة ثوم مفروم
رشة جوزة الطيب
و1 معلقة صغيرة أوريجانو
و1 معلقة صغيرة بودرة ثوم
ملح وفلفل أسوود
و2 كيس فرن حراري


الطريقة

نقطع صدور الدجاج قطع متوسطة الحجم ونضيف عليها المشروم والخرشوف
نضيف باقي المكونات وكل التوابل ونخلط كويس
نقسم الكمية على كيسين حراريين ونرصهم في صينية
نعمل فتحه صغيرة في كل كيس عشان نسمح للبخار إنه يطلع، نخليهم في الفرن
لحد ما يستوي الدجاج والبخار اللي حيتكون في الكيس
حيخلي الدجاج يفضل طري ومينشفش خالص
تقدم مع سلطة
أو رز جاسمين مسلوق أو رز بني مسلوق


وبالهنا والشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن