التخطي إلى المحتوى الرئيسي

بيكاتا الفراخ بالمشروم



المقادير

صدور دجاج مخلية
بصلة - ملح - فلفل - بهارات
عيش الغراب مقطع
معلقه زيت ذرة

كريمه لباني
كوب ماء ونص كوب زبادى
ومعلقة نشا صغيرة واضربيها في الخلاط

الطريقة

نتبل الفراخ بالملح والفلفل والبهارات والبصل لمدة ساعة او اكثر
نضع ملعقة زيت على النار ونحمر فيهم البصل للتشويح قليلا
ثم توضع معاها الفراخ بعد تشويح البصل وتترك على نار هادية
بعد ما تبقى الفراخ لونها ذهبى نشيلها
ونحط المشروم مكانها نحمره لغاية ما يذبل
نحط الكريمة اللبانى ونقلب لغاية ما تغلى وبعدين نحط الفراخ تانى
ممكن نزود شوية مية
نظبط طبعا الملح ونسيبهم يغلوا على النار لغاية الفراخ ما تستوى
طبعا مش كتير لانها متحمرة قبل كدة
خلى بالك الصوص لازم يكون سميك
وتقدم ساخنة وتجمل بالبقدونس المفرى

بالهنا والشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن