التخطي إلى المحتوى الرئيسي

الفطير الحلو والحادق


المقادير

عدد 3 و 4\3 كوب دقيق - ثلاثة وثلاث أرباع
و2 إلا ربع كوب ماء
ملعقة صغيرة ملح

الطريـــقة

اهم شىء فى هذه العجينه هو طريقه عجنها او بمعنى اخر مده العجن
فهى تحتاج حوالى ربع ساعه بالعجانه او 45 دقيقه باليد فعلا تحتاج هذا الوقت
وبصراحه عجنتها بايدى كنت اعجن شويه واريح شويه اهم حاجه العجينه
علشان نتاكد انها اتعجنت كويس لازم لما نشدها تكون ناعمه وتتشد معانا مثل اللبانه - العلكه
يعنى تكون مطاطيه كما فى الصوره

شوفوا بتتشد ازاى من غير ما تتقطع


هنا تكون العجينه جاهزه نقوم بتقطيعا حوالى خمس قطع ونكورها
ونضعها فى طبق مدهون بالزيت ونمسح عليها بالزيت ايضا
ونتركها ترتاح حوالى ربع ساعه



بعد ذلك نفردها بالنشابه ويكون السطح مدهون بزيت ونحاول على قد ما نقدر نجعلها رقيقه



نضيف الحشوه ونبدا بطيها
أنا هنا الحشوة كانت بولقى فراخ عندى قطعتها
وحطيت عليها زيتون أسود حلقات ... معلقتين مايونيز ... ومعلقتين جبنة كاسات ممكن جبنة نستو
يعنى أى حاجة تخليها ملظلظة بالتعبير المصرى
وكمان أضفت عليها شرائح البسطرمة



ونطيها بالشكل ونغلقها من جميع الجوانب



وبعد ذلك ننقلها فى صينيه
وندخلها فرن حامى حوالى سبع دقائق لكل وجه

وبعدين نخرجها ونضع عليها بيضه وفلفل اخضر وطماطم وزيتون وجبنه مبشور


ونفتح عليها الشوايه من فوق حوالى خمس دقائق فقط وانتبهى الا تحترق



وتقدم



وهنا ممكن نحشيها نوتيلا ونزينها بالصوص الشيكولاتة والسكر البودر



ودى محشية مربى وقشطة وتزين بالسكر البودر والفراولة



تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن