التخطي إلى المحتوى الرئيسي

تشيز كيك مع الجيلى



اولا نحضر 4 باكت بسكويت سادة ونطحن البسكويت فى الكبة
ونخلطو بنصف كوب زبدة غير مملة
ونضعهم فى اى صنية مانعة للزق تيفال او بايركس او الصنية ذات القاعدة المتحركة
ونضغط على البسكوت جيدا ونتركة قليلا فى التلاجة اللى نا نحضر خلطة التشيز

نحضر خلطة التشيز الكيك

نضع فى الخلاط 5 مكعبات جبن كيرى
ونصف كوب قشطة
ونص كوب كريمة لبانى او ساور كريم
وعلبة زبادى او روب
وبيضة ومعلقتين دقيق
وكوب ونص سكر بودر
وفانليا ونص كوب لبن
ونخلط كل هذة المكونات ثم نضعها على البسكويت
ونضعها فى الفرن فى حمام مائى على درجة حرارة 160 لمدة ساعة الاربع
حتى تتماسك الطبقة العليا ثم نخرجها لتبرد

نحضر باكت جيلى فراولة بالطريقة العادية
ونضعة فى التلاجة حتى يتماسك قليلا
ثم نضع طبقة منة على التشييز كيك عند التقديم
ويزين بالفراولة وبالهنا والشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا