التخطي إلى المحتوى الرئيسي

العجة المصرى


المقادير

عدد 2 ثمرةطماطم
و2 ثمرةب صلة مبشورة
و2 ثمرة جزرة مبشورة
حزمة بقدونس مقطعة صغير
و2 ثمرة فلفل رومى مقطع صغير
و4 ملاعق كبيرة دقيق مضاف إليه ملعقة بيكنج بودر كبيرة
و6 بيضات
ملح و فلفل و شطة
مقدارقرفة مقدار زنجبيل

الطبخ

يعجن الدقيق بالماء حتى يتم التجانس بينهم
وبعدين بنضيف البيض ونضرهم كويس
وبعدين بنضيف التوابل والبقدونس والطماطم والجزر
وبعدين بحمر البصل وبضيفه على المكونات بتاعتى
واضربهم كويس كمان
وبعدين بحط ملعقة زيت فى الصينية وأصب خليط العجة بتاعى
ودخلى الفرن

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن