التخطي إلى المحتوى الرئيسي

تارت الخوخ


المقادير

كوب دقيق
و2 صفار بيض
و½ كوب زبدة طرية
ملعقة كبيرة سكر بودرة

لعمل الحشو

مقدار 3/4 كوب زبدة
و1/4 كوب دقيق
و3 ثمرات خوخ
و2 بيضة مضروبين
و1/2 كوب سكر بودرة
و3/4 كوب لوز مطحون
كمبوت خوخ أو مربى مشمش

الطريقة

لعمل العجين

امزجي الدقيق والزبدة مع بعض
وافركيهم لحد ما يشكلوا زي البقسماط المطحون
اخلطي معاهم السكر وصفار بيضة واحدة وملعقة صغيرة ماء وامزجيهم شوية
حطي الصفار التاني وملعقة ماء تاني لحد ما العجينة تتماسك
وحطيها في كيس بلاستيك وحطيها في الثلاجة 30 دقيقة
بعد كدة افردي العجينة على سطح مرشوش بالدقيق
لحد ما توصل للحجم اللي إنتِ عايزاه
حطي العجينة في القالب
وحطي عليها ورقة زبدة
وفوقها حاجة تقيلة علشان ما تتنفخش
وحطيها في الفرن لمدة 10 دقائق
طلعيها من الفرن واختبريها بالشوكة
ودخليها الفرن تاني من غير ما تحطي حاجة تقيلة
لمدة 10- 15 دقيقة لحد ما تبقى هشّة زي البسكويت
وإنتِ حاطة الصينية في الفرن

جهزي الحشو

اضربي السكر مع الزبدة لحد ما تبقى كريمة
حطي معاهم البيض واضربيهم
وبعدين حطي الدقيق واللوز المطحون
وخدي منها بالملعقة وحطي فوق القالب
رصي عليهم الخوخ
وحطيها في الفرن لمدة 30- 40 دقيقة لحد ما تبقى دهبي
بعد ما تطلعيها من الفرن وتبرد حطي عليها المربى أو شربات الخوخ بعد ما تسلقيه

وبالهنا والشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا