التخطي إلى المحتوى الرئيسي

كيك الشيكولاتة بحشوة التشيز كيك وصوص الشيكولاتة



طريقة الكيك

المقادير

عدد 2 كوب دقيق
ثلث كوب زيت
و1 كوب سكر
و3 بيضات
و1 كوب حليب سائل
ملعقة فانيليا
ملعقه كبيرة بيكنج باودر
و2 ملعقة كبيرة كاكاو

الطريقه

نضع البيض في وعاء التحضير
ثم نقوم بخفقه بالخلاط ثم نضيف الفانيلا ثم السكر مع الخفق
ثم الزيت ثم نضع نصف كوب الحليب وبعد خفقه جيدا نضع الدقيق
ثم نضع ملعقة البيكنج باودر علي نصف كاس الحليب المتبقيه لدينا
ثم نضيفها على المقادير واخيرا نضع الكاكاو
ثم توضع في صينية الكيك بعد عملها بالزيت والدقيق حتي لا يلتصق الكيك بالصينيه
ثم نضعها بالفرن علي درجه 180 ونتركها لمده 35-40 دقيقه

طريقة حشوة التشير

نقوم بخلط 4 مكعبات جبن كريمى اى نوع ممكن كيرى مع نص كوب كريم شانتية مجهز
مع نص كوب قشطة ونص كوب سكر بودر ونضرب فى الخلاط ثم نحضر جيلاتين بودر
وندوب معلقتين جيلاتين فى ماء فاتر ونضعة على الخليط ونقلب
ونتركة فى التلاجة اللى ان يتماسك ثم نقسم الكيك اللى طبقتين
ونسقى او طبقة باى نوع عصير ونحشية بالحشوة
ثم نضع الطبقة الاخرى

نحضر الصوص

نحضر 125 جرام شيكولاتة خام ومعها معلقة زبدة غير مملحة
ومعلقة قشطة ومعلقة عسل ابيض
حتى تزين من اللمعان ونضع كل هذا تحت حمام مائى
ثم نسكبة على الكيك وتزين بايس الكريم الفانليا
وتقدم وبالهنا والشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن