التخطي إلى المحتوى الرئيسي

تشيز كيك الشيكولاتة




المقادير

عدد 2 كوب تشوكليت كوكيز مكسر او اى بسكويت بالشيكولاتة
و3/4 كوب زبدة مذابة
و1 ملعقة كبيرة سكر

خليط الكريم

علبة جبنة كريم - 230 جرام
و1 كوب سكر ابيض
و1 كوب سور كريم
و3 حبة بيض
و1 كوب شيكولاتة مذابة - 180 جرام قطع شيكولاتة تذوبيها على حمام مائى
و2 ملعقة صغيرة نسكافية
و1/4 ملعقة صغيرة مركز روح اللوز او فانيليا حسب ما تحبى

الطريقة

سخنى الفرن على درجة حرارة 230 درجة مئوية او450 فهرنهيت او رقم 8
حنستخدم صنية الكيك ذات القاعدة المتحركة قطرها 9-12 بوصة -- 22-30 سم
كسرى الكوكيز الى فطع متوسطة
ضعيها فى كيس وكسريها باستخدام مطرقة اللحم او الشبك
اضيفى الزبدة المذابة وملعقة السكر وقلبى حتى تمتزج المكونات
ضعى خليط البسكويت فى الصنية واضغطى عليه حتى يتساوى السطح

لاعداد كريمة الجبن

نخلط الجبنة مع السكر والبيض والسور كريم ونقلب جيدا حتى تمتزج جميع المكونات
ثم نضيف القهوة والشيكولاتة الذابة ونقلب جيدا حتى تمتزج جميع المكونات

صبى خليط كريمة الجبن فوق البسكويت
ساوى السطح وادخليها الفرن لمدة 10 دقائق
بعد 10 دقائق اخفضى درجة حرارة الفرن
الى 140 درجة مئوية او 300 فهرنهيت او رقم 1 واتركيها لمدة ساعة
بعد ساعة اطفى الفرن واتركى الكيك فى الفرن حتى تبرد تماما
حوالى 3 ساعات وبلاش تفتحى الفرن خالص كده حتحافظى على سطح الكيك بدون تشققات
بعد كده حطى الكيك فى الثلاجة
عند التقيم سلكى جوانب الكيك بالسكينة
واخرجيها من القالب قطعيها وزينيها بالشيكولاتة الذائبة
وبالعافية

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا