التخطي إلى المحتوى الرئيسي

فطيرة الشو بالكريمة والكرز


العجينه

مقدار 150 مل ماء = تقريبا 4/3 كوب
و50 غ زبده = نصف اصبع زبدة
و65 غ طحين = 4/3 كوب طحين
بيضتين
نص ملعقه كبيره فانيلا سائله

زينة الوجه

عدد 15 غ لوز مبشور = 4/1 كوب
ماعندي فـ استبدلته باللوز الصنوبري
سكر بودر



الحشوة

مقدار 300 مل كريمة خفق =4/1 1 كوب
م ص فانيلا سائله
و3 ملعقه كبيره سكر بودره
كرز - توت



نضع المية فى الطنجرة او الخلة



ثم نضيف لها قطع الزبدة
ونتركها ع النار لحد ما تذوب الزبدة في الماء وتبدأ تغلي



اول ما يغلي ع طووول نضيف الطحين ونطفي ع النار ونخلطه بسرعه بملعقة خشب


بعد ما تبرد نضيف لها البيض
ونخلط لحد ما يكون عندنا عجينه شبه قاسيه وناعمه



نحضر البيضو نضع علية الفانيليا
ونخفق وممكن فانيليا بودر بدلا من السائل


ونستمر بالخلط لحد ما تتكون كوره ناعمه
ويكون حواف الطنجره نضيف
نتركها تبرك لمده 10 دقايق
في هالوقت نشغل الفرن


نثبت ورق الزبدة على الصنية بقطع من العجين


ودة الشكل الصنية بعد لزق ورق الزبدة عليها


نقوم بعمل دوائر بالجينة باستخدام كيس الحلوانى


نرش ع وجهها اللوز
الفرن لمدة من ربع ساعة الى تلت نص ساعة


نجهز الحشوة

نضيف الفانيلا للكريمه
ونخفقها بالخلاط الكهربائي ثم نضيف لها السكر بالتدريج



لحد ما يكون عندنا خليط ثقيل القوام ومتماسك
ندخلها الفريزر لحد مايجي وقتها


بعد ما جهزت وتشوفون كيف مغررررررريه
واللوز متحمص والحجم متضاعف


وهذا شكلها من الداخل تكون هشة
ويوجد بيها فراغات وخفيفة


نبدء بقطع الشو بهذا الشكل



وهذا الشكل النهائى

تحشى بالكريمة والكرز وتزين بالسكر البودر


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا