التخطي إلى المحتوى الرئيسي

تشيز كيك المناسبات



اولا نحضر 4 باكت بسكويت سادة ونخلطهم بنص كوب زبدة

تحضير الطبقة الثانية

نضع فى الخلاط كوب زبادى
علبة جبن كيرى
نص كوب كريمة لبانى
معلقتين قشطة قيمر
كوب سكر بودر
ونخلط ثم نحضر جيلاتين 3 معالق
ونذوبة بماء دافى جيدا ونضعة على الخليط
ونخفق ثم نعضة على خليط البسكويت
ونضعة فى التلاجة لمدة 3 ساعات

نحضر الطبقة الثالثة وهوى من حشوات مختلفة

اولا حشوة مربى الفراولة نحضر 4 معالق من المربى ومعلفة ماء دافى
ونخلطهم حتى تصبح الفراولة غير غليظة ونضعها عى ربع من التشييز كيك

ثانيا حشوة الشيكولاتة نحضر 2 باكت شيكولاتة جلاكسى ونقوم بعمل ليهم حمام مائى
ونضعها على الجزء الاخر
ونقوم بعمل اشعال بالشوكة على الشيكولاتة

ثالثا حشوة الباى فيلنج
نحضر باى فيلنح التوت الاحمر من اى ماركت ونضعوه على الخزء الاخر

رابعا حشوة الكراميل وهى
نضع نص كوب سكر ومعلفة ماء ونضعة فى طاسة تيفال
ونتركة حتى يدوب السكر تم نضع نص كوب كريمة ونقلب جيدا
وممكن ان نضع فى معلقة قشطة على صوص الكراميل
ونضعوه على الجزء الاخير ويزين بالمكسرات

ثم نحضر اى شريط ستان او دانتيل ونربطو على التشيز كيك
ونضعة فى التلاجة حتى وقت التقديم
ملحوظة لتسهيل عملية تحديد الاجزاء نقوم بعمل شكل حرف الزائد باستخدام السكينة
ونضع عليها عجينة السكر بعد انا نشكلها على شكل الزائد واذا لو تتوافر
ممكن ان نحدد بخطين من الكريم شانتية المخفوق باستخدام كيس الحلوان وتقدم

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا