التخطي إلى المحتوى الرئيسي

مسقعه ايطاليه






المقادير والطريقة

عدد 2 باذنجان كبار
بيضه
بقسماط
شابوره مطحونه
ملعقتين كبيره جبنة بارميزان
جبنه موزريلا حسب الحاجه
زيت للقلي

للحشوه

ملعقه زيت بصله كبيره مقطعه صغار
فص ثوم مهروس فلفل رومي مقطع صغير
حبة طماطم كبيره مفرومه كاس دجاج مفروم
و2 ملعقة صلصه ملح
فلفل اسود كزبره ناشفه كمون بربيكيا
ممكن اضافة ريحان حسب الرغبه

الطريقه

نقطع الباذنجان حلقات متوسطه نغمسها بالبيض
ثم البقسماط ونقليها وننشفها نحمس البصل بالزيت
نضيف له ثوم والدجاج والفلفل الرومي
ونقلبه شوي لين مايستوي الدجاج نص سوا
نضيف له الطماطم المطحون والصلصه والبهار والملح

انا اضفت له حبة ماجي لاني ما استغني عنه
نتركه حتى يتسبك ثم نجي للباذنجان نرصه بصينيه
ونرش فوقه موزريلا وشوي بارمزان بعدين نص كمية الحشوه
ثم طبقة باذنجان وباقي الحشوه
ونغطي الوجه بالموزريلا وباقي البرمزان
وندخله الفرن من تحت وفوق حتى يتحمر
بس خساره تحمرت عندي من فوق بزود لاني نسيتها للاسف
بس طعمها طلع يجنن مااثر فيه
وتقدمونها مع رز ابيض او خبز وسلطة لبن

ملاحظه

الحشوه تسوى حسب الرغبه
ممكن بدون دجاج او لحمه او باي نكها انتي تحبيها
بس الاضافات انتي حره

الصور بالخطوات البذنجان قبل القلي


وهنا بعد ما تقلى




وهنا اول طبقة


ثاني طبقه


بعد ما طلعته من الفرن

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن