التخطي إلى المحتوى الرئيسي

تورتة الشيكولاتة باللوز



المقادير

مقدار 250 جم زبدة
و250 جم سكر بودرة
و5 بيضات مفصول بياضها عن صفارها
و750 جم دقيق
ملعقة بيكنج بودر
و40 جم كورن فلاور
و100 جم لوز مجروش
و150 جم شيكولاتة سادة منصهرة

للحشو والتجميل

مقدار من حلوى الزبد بالشيكولاتة
و100 جرام لوز مجروش
مقدار من اللوز المقشور ومغروس فى الشيكولاتة المذابة

الطريقة

يخفق الزبدة مع السكر الى ان يصبح قوام الخليط هشا
تخفق الشيكولاتة المنصهرة مع الخليط السابق ومعها اللوز المجروش وصفار البيض
يضاف الدقيق والبيكنج بودر والكورن فلاور ويقلب مع الخليط
يخفق بياض البيض بالمضرب السلك او الكهربائى حتى يتضاعف حجمه ثم يضاف للخليط السابق ويقلب
تقلب فى الصينيه المدهونة والمبطنة بورق الزبدة
او الدقيق وتخبز فى فرن هادىء مدة 40 الى 45 دقيقة
تنزع التورتة من الصينية على قاعدة من السلك او المنخل وتترك لتبرد
تقسم التورتة بالعرض الى قسمين ندهن القسم السفلى بحلوى الزبد
ويعاد وضع القسم العلوى
وتدهن جوانب التورتة بحلوى الزبد واللوز المجروش
ثم يفرد باقى التغليفة فوق سطح التورتة
ويجمل سطح التورتة بالشيكولاتة المذابة بخطوط
بواسطة كيس ورق مملوء والشيكولاتة المبشورة

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا