التخطي إلى المحتوى الرئيسي

فطيرة بالشيدر والبسطرمة


المقادير

عدد 2 كوب دقيق
و3/4 كوب لبن دافئ
و1 بيضه + شويه فلفل
و3 معالق كبيره زيت
و1 معلقه كبيره لبن بودره
و1 معلقه صغيره بيكنج بودر
و1 معلقه صغيره خميره
و1 معلقه كبيره سكر
و1 معلقه صغيره ملح


الطريقه

نخلط كل المقادير الجافه مع بعض
(الدقيق والملح والخميره والسكر والبودر والملح واللبن البودره)



هنضيف عليهم البيضه والفلفل الاسود والزيت
ونخلطهم كويس



نضيف اللبن الدافئ ونعجن
لما نضيف اللبن هتحسي ان العجينه مش هتحتاج كل كميه اللبن دي
بس ضيفي كل كميه اللبن ولو لقيتيها بتلزق في ايدك
ادهني ايدك شويه زيت عشان تسهل عليكي العجن
ودا بيخلي العجينه هشه جداااااا

وبعد كده هنضع العجينه في طبق مدهون زيت ونغطيها ونتركها تخمر في مكان دافئ


وتصبح بالشكل دة


بعد كده هنفرد العجينه كلها علي شكل مستطيل



بس لازم تكون العجينه من النصف اتخن من الاطراف
زي كده



نبدء بقطع العجين من الاطراف بخطوط مائلة


يصبح بهذا الشكل



نحضر الحشوه
بسطرمة وجبن شيدر وزيتون ونقطعهم



ثم نضع الحشو



هنبدأ نقفلها زي الضفيره بالشكل ده



هندهن الوجه باللبن ونرش حبه البركه
وندخلها الفرن علي 180 درجه
لمده 15 :20 دقيقه


شكلها بعد ما خرجت من الفرن



وتقطع وتقدم


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا