التخطي إلى المحتوى الرئيسي

تورتة الشيكولاتة بالكرز


المقادير

مقدار من الكيكة الاسفنجية بالشيكولاتة
دة لينك الكيك الاسفنجى بالكاكاو
هنا

و2 كوب كريم شانتيه
كمبوت كريز
و2 ملعقة مربى مشمش
شيكولاتة فيرميسل

الطريقة

تشق الكيكة الاسفنجية الى 3 اجزاء
يسقى الجزء السفلى بقليل من شراب الكمبوت ثم يدهن بمربى المشمش
يوضع فوقه الجزء الثانى ويدهن بقليل من الكريم شانتيه ويوزع عليه بعض حبات الكريز المقطعة
يسقى الجزء الثالث من الجهة الداخلية بقليل من شراب الكمبوت ويقلب فورا فوق باقى اجزاء التورتة
تغطى جميع اجزاء التورتة سطح وجوانب بالكريم شانتيه
تغطى جوانب التورتة بالشيكولاتة الفيرميسل والوجه ايضا يرش فوق الكريم شانتيه
يعمل وردات من الكريم شانتيه باستخدام القمع ثم فوق كل وردة حبة من كمبوت الكريز

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا