التخطي إلى المحتوى الرئيسي

فلية الدجاج مع المكرونة بصوص الجبن


المقادير والطريقه بالصور

ملعقة صغيرة اوريجانو
ملعقة صغيرة ريحان
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة فلفل اسود
ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صغيرة فلفل حار
ملعقة صغيرة كمون

ونخلط البهارات مع بعض



نسلق المكرونة ونصفيها



نحضر دجاج فلية



نضع الدجاج مع البهارات ونقلبها جيدا



نضع معلقة زبدة مع معلقتين زيت ذرة



نبدأ فى تحمير الدجاج اللى ان ينضج




وهنا شكل الدجاج بعد النضج


صوص الجبن
ربع كوب زيت - ربع كوب دقيق
كوبين ونص حليب
كوب جبن تشدر مبشور
نص ملعقة صغيرة ملح وفلفل اسود



بالقدر نحط الزيت والدقيق ونحركهم حتى يشقر لونهم


نضيف الحليب والملح والفلفل ونحركهم لين يثقلوا



نضيف الجبن لين يذوووب


نضع المكرونة فى طبق التقديم



ثم صوص الجبن



ثم نضع الدجاج وتقدم


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا