التخطي إلى المحتوى الرئيسي

كب كيك بالباى فيلينج



المقادير

كوب ونص دقيق
كوب سكر بودرة
و1/2 كوب لبن سائل
و1/2 كوب زبد
و2 بيضه
و2 ملعقه صغيرة بيكنج باودر
ملعقه صغيرة فانيليا
ملعقه كبيرة كاكاو

صلصه الشيكولاته

عدد 3 ملاعق كبيرة كاكاو
و3 ملاعق كبيرة ماء
و3 ملاعق كبيرة لبن
و1/2 كوب سكر بودرة
ملعقه زبده

طريقه الصلصه

تقلبي الكاكاو والماء واللبن على نار هادئه
لحد ما الكاكاو تسيح
وتحطي السكر وتقلبي كويس اوي
وتشيليها من على النار
وتحطي ملعقه الزبده وتقلبي كويس

الطريقه الكب كيك

تنخلي الدقيق والبيكنج باودر والكاكاو وتقلبيهم كويس مع بعض
تضربي السكر والزبده كويس اوي لحد مالونهم يفتح
نحط البيض والفانيليا ونضرب كويس اوي
لحد ما لون البيض يفتح
نحط خليط الدقيق والكاكاو والبيكنج باودر بالتدريج ونضرب كويس
نحط اللبن ونضرب لحد ما اللبن يندمج مع الخليط
تدهن القوالب بالزيت وتبطن بالدقيق وتصب فيه الخليط
طبعا تكوني مسخنه الفرن قبل ما تبدأي
وتحطي الصينيه في الفرن لمده من 10 دقائق الى ربع ساعه
تطلعي الكيك من القوالب وترشيها بالسفن اب او بماء الكمبوت
لما تبرد الكيكه نقطعى الكيك اللى طبقتين
وتحشيوه بالباى فيليبنج ودة بيبقى جاهز فى اى سوبر ماركت
وفى منو انواع فى بالفراولة او الكراز او التوت
وتغطي وجه الكب كيك بصلصه الشيكولاته ويزين بقطعة من الباى فيلينج

اذا لما يتوفر لديك الباى فيليينج ممكن تعملى حاجة زى بنفسك
وهى تحضر كوب فراولة مقطع وعلية ربع كوب سكر ومعلقة نشا وربع عصير فراولة
وقليل من قطرات الليمون وتقلبى كويس
وتحطيهم عالنار على نار هادئة حتى تستوى لفراولة ويغلظ القوام قليلا
وممكن ان يستخدم هذا الخليط فى حشوة اى تشيز كيك او اى كيك عادى

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا