التخطي إلى المحتوى الرئيسي

السويسرول



المقادير

عدد 5 صفار بيض
و5 بياض بيض
كوب سكر
و3\4كوب دقيق
و1\4كوب نشا
فانيليا
رشة ملح
ملعقة كبيرة بيكنج بودر

الطريقة

صاج مستطيل
البيض يكون بدرجة حرارة الغرفة
المطرب والطبق يكونوا نضاف مفيش اي نقطة ميه
ونحضر الصاج بتاعنا
ندهنه ماده دهنية



ونحط ورق زبدة وندهنه بالزبدة




ونبدأ

الطريقة

نفصل البيض طبعا



ونحاول نفصله في طبق لوحدها وبعدين ننقله

لان مش عايزين يكون البياض مفيهوش اي صفار لان كده مش هيعمل مارنج

فصل البيض

نقسم السكر نحط مع الاصفر بيض 3\4 كوب سكروالفانيليا



ونبتدي نضربه علي السرعة الاولي الاول



وبعدين نعلي عليه

لحد لما يتضاعف الحجم



وبعدين
نعمل البياض
بس لازم نغسل المضرب من الخليط الاول
وننشفه كويس
وبعدين نحط البياض
ونحط رشة الملح



وبعدين نبدا الضرب لما يعمل رغوة

نبدأ نضيف باقي السكر



شوية شوية ده لازم اقل حاجة نحطه علي 3 مراحل




هنلاقي الخليط عمل علامة المنقار


كده يبقي ناجح
والملح هيساعد انه ميهبطش بسرعة
وبعدين تضيفي البياض المضروب علي الصفارنحط جزء ونقلبه
وبعدين نحط الباقي مع التقليب بخفة من تحت لفوق





وبعدين نضيف الدقيق
بالعملقة الخشب واحدة واحدة
من تحت لفوق





ونصبه في الصاج


ونفرد بسمك رفيع


وندخله الفرن


ومنفتحشي عليه لحد لما يستوي


ولما يخرج
نكون مجهزين ورقة زبدة
مرشوش عليه سكر بودرة
ونشيل الورق اللي كنا حطينه




ونلفه كويس
بورق الزبدة
فصل البيض




تجهز بولا
تكسر البيضة فوق البولة





يجب الحرص على عدم كسر الصفار



يترك البياض ليسقط فى البولة



تكرر حسب الضرورة حتى نتخلص من كل البياض



يضاف الصفار إلى البولة الأخرى وتكرر العملية حسب عدد البيض




لو هنعمل السويسرول بالمربي
بعد لما نقلبه علي الورق المرشوش سكر بودره

ونسيبه شويه في التلاجة لحد لما يبرد

وبعدين نفكه
ونقطعه

**--**--**--**--**--**--**--**

عايزاه بالشيكولاتة

تشيلي

ربع كوب دقيق
وتحطي مكانه 1\4 كوب كاكاو دارك

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا