المقادير
كيلو جمبرى
أثنين حبة بطاطس مسلوقة و مهروسة
ربع كوب شبت مفروم
ربع كوب بقدونس مفروم
ربع كوب كزبرة مفرومة
ملح – فلفل اسود – كمون – قليل من الشطة
أربع فصوص ثوم مفرومين
معلقتين من البقسماط
للتغطيه و التحمير
دقيق
بيض مخفوق
بقسماط
زيت غزير
طريقة التحضير
قومى بفرم الجمبرى فى مفرمة اللحم و اضيفيه الى البطاطس المسلوقة
تبلى الخليط السابق بالملح و الفلفل و الشطو و الكمون و الكزبرة و البقدونس و الشبت
اضيفى له الثوم المفروم و البقسماط و امزجى الخليط جيدا
شكلى الخليط على شكل أقراص و اغمسيها فى الدقيق
ثم فى البيض ثم فى البقسماط
اقليها فى زيت غزير و ساخن حتى تصل الى اللون الذهبى
و تقدم مع سلطة الطحينة و ارز السمك
كيلو جمبرى
أثنين حبة بطاطس مسلوقة و مهروسة
ربع كوب شبت مفروم
ربع كوب بقدونس مفروم
ربع كوب كزبرة مفرومة
ملح – فلفل اسود – كمون – قليل من الشطة
أربع فصوص ثوم مفرومين
معلقتين من البقسماط
للتغطيه و التحمير
دقيق
بيض مخفوق
بقسماط
زيت غزير
طريقة التحضير
قومى بفرم الجمبرى فى مفرمة اللحم و اضيفيه الى البطاطس المسلوقة
تبلى الخليط السابق بالملح و الفلفل و الشطو و الكمون و الكزبرة و البقدونس و الشبت
اضيفى له الثوم المفروم و البقسماط و امزجى الخليط جيدا
شكلى الخليط على شكل أقراص و اغمسيها فى الدقيق
ثم فى البيض ثم فى البقسماط
اقليها فى زيت غزير و ساخن حتى تصل الى اللون الذهبى
و تقدم مع سلطة الطحينة و ارز السمك
تعليقات
إرسال تعليق