التخطي إلى المحتوى الرئيسي

البـــاســــتـــــا الايطاليه



المقادير

مقدار 500 جرام باستا ( مكرونه) اى نوع
و500 جرام لحم مفروم
و5 حبات طماطم
و5 حبات مشروم او اكثر حسب الرغبه

Organo معلقه كبيره
ود دا نوع من الزعتر بس مش مطحون

فص ثوم
و3 بصلات متوسطين الحجم
معلقه شاى فلفل اسود
ملح حسب الرغبه
و5 معالق كبيره صلصه المكرونه
و200 جرام جبن موتزريلا
و4 الى 6 معالق جبن سائل
علبتين كريمه حامضه
كوب لبن طازج
و1/2 كوب زيت زيتون
اوراق بقدونس طازج للديكور

الطريقه

نسلق المكرونه مع الملح
نقطع البصل ونقليه فى زيت الزيتون
نضيف اللحم ونتركه على النار لربع ساعه حتى ينضج

لصلصه المكرونه نقطع الطماطم ونضيفه لمده 15 الى 20 دقيقه
حتى ينشف ماء الطماطم مع مراعاه التحريك المستمر

نقطع الثوم ونضيف له الكريمه الحامضه فى زبديه لحالها

organoونضيف لها 1/4 معلقه من الـ
+
الملح
+
الفلفل الاسود
+
الحليب
+
الجبن السائل
نرفع المكرونه من النار ونصفيها ونضع لها صلصله المكرونه
نأخذ خلطه اللحم
organoونضيف له باقى الـ
و ملح وفلفل اسود ونخلطهم مع المكرونه على نار هادئه
نقطع المشروم ونضيفه للخليط الى ان يلين ثم نرفعه من النار
نسكب خليط المكرونه فى طبق التقديم و نبشر فوقه الجبنه الموتزاريلا
ثم نصب عليه خلطه الكريمه الحامضه
بعد ذلك نضعه 10 دقائق فى الميكروويف لكى يذوب الجبن
ويقدم

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا