التخطي إلى المحتوى الرئيسي

ريش ضانى مشويه بصوص النعناع

المقادير

ربع ريش ضانى
بصله صغيرة مبشورة
ملح
فلفل
و 1طماطم صغيرة مبشوره
و150 جم بطاطس
و 30 جم زبده
و 50 جم لبن
و 10 جم بشر جوزة الطيب
نصف معلقه صغيرة معجون طماطم
معلقة زيت ذرة
و1 جزرة
و 6 عيدان فاصوليا خضرا
و 1 كوسه
و 1 طماطم شيرى
و100 جم ورق نعناع مفروم
و 2 معلقة كريمه لبانى

الطريقه

تنظف الريش الضانى جيدا من الدهن وينظف عظم الريشه جيدا
تتبل الريش بالملح والفلفل والبصل المبشور والطماطم المبشورة مع معاقتين ماء
نترك الريش فى التتبيله لمدة نصف ساعه
يقشر الجزر ويقطع مخروطى الشكل - تورنيه
وتقطع الكوسه ايضا بنفس الشكل
تسلق البطاطس جيدا ثم تهرس مع اللبن الساخن والزبد والملح وبشر جوزة الطيب
تسخن طاسة تيفال جيدا ونضع بها زيت الذرة ثم يوضع بها الريش المتبله
وتشوح من الجانبين حت تاخذ لون
ثم نضعها فى اناء صغير مع نصف فنجان من الماء و تغطى بورق الومنيوم
وتوضع فى الفرن عشر دقائق ثم ترفع
يوضع باقى التتبيله فى الطاسة
ممكن تشويح الريش مع نصف معلقة معجون الطماطم والصوص الموجود مع الريش بعد نضجها
يغلى الصوص ثم يصف جيدا ويوضع عليه النعناع المفروم والكريمه ثم يرفع
يسلق الكوسه والجزر والفاصوليا ثم يلف فى قليل من الزبده ويتبل بالملح والفلفل
توضع البطاطس فى فورمه مدورة على جانب الطبق ويوضع عليها واحدة طماطم شيرى
ويوضع الخضار على الجانب الاخر
ثم ترص الريش واحدة بجانب الاخرى ويوضع صوص النعناع على الريش
تقدم الريش عادة مع البطاطس البوريه كما هو مبين
وسلاطة الكولى سلو

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا