التخطي إلى المحتوى الرئيسي

الجمبرى مع صوص الصويا و الثوم



المقادير


كيلو و نصف جمبرى مقشر و منظف

مقدار2 ملعقة صوص صويا
ملعقة كبيرة بابريكا
ثلث كوب بقدونس مقطع
أربع فصوص ثوم مفرومين
نص كوب زيت
فلفل احمر حار

طريقة التحضير


امزجى الثوم مع الزيت و الفلفل الحار و البابريكا

و ضعيهم على النار فى مقلاة و اتركيهم حتى تفوح راحتهم
ارفعى درجة حرارة النار
و اضيفى الجمبرى و قلبيه حتى يصبح ورديا لمدة 3 دقائق
اضيفى صوص الصويا و قلبى المزيج حتى ينضج الجمبرى
ارفعى المزيج من على النار و ضعيه فى طبق التقديم
و زينيه باوراق البقدونس

و بالف هنا



تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا