التخطي إلى المحتوى الرئيسي

ألفريدو صوص


المقادير

أصبع زبده
كوبين قشطة خفق قصير الأجل
تقريبا علبة فطر أو حسب الرغبة - مقطعة شرايح
فصين ثوم مقطعه صغار
و٣/٤ كوب جبن بارمزان ويفضل بارميجانو ريجانو - ضروري للصوص
ملح وفلفل

هذه الكمية تكفي ل حوالي ٣٠٠ جرام مكرونه فيتوشيني طازه أو ناشفة حسب الرغبة

الطريقه

نذوب نص الزبده على حراره وسط بعدين نحط الفطر مع رشة ملح وفلفل ونطبخه إلي أن يلين ويبدأ يتلون شوي
بعدين نحط باقي الزبده و الثوم ونطبخهم إلين تطلع ريحة الثوم
الحين نحط القشطة ونخليها تغلي على غلية جدا خفيفه
أنتبهوا لا تغلي أكثر من اللازم عشان ما تفصل المكونات عن بعض
الحين نحط البارمزان ونحرك
نذوق الصوص ونعدل الملح و الفلفل

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا