التخطي إلى المحتوى الرئيسي

ريش مشوية بالفرن مع الخضار



المقادير

ريش خاروف
و3 ملاعق كبيرة صويا صوص
و3 ملاعق كبيرة خل
فنجان زيت زيتون
عصير ليمونه
ملعقة كبيرة عسل او سكر حسب الرغبه
فلفل .. بهارات .. ملح .. ثومه
زعتر ناشف
الخضار

بروكلي
بطاطا مقشره ومقطعه مكعبات
جزر

الطريقه

نقوم بصحن غميق خلط كافة المقادير مع بعض
ثم نتبل الريش بها وتركها منقوعه في التتبيله ونضعها في التلاجه لتاني يوم
تاني يوم نقشر بصلة شرائح ونرتب الريش عليها في الصينيه
ونغلفها في القصدير ونضعها في الفرن تقريبا بلزمها ساعتين بالفرن
الان نبدا بتجهيز الخضار المشوية وهنا استخدمت بطاطا وجزر وبروكلي
نقعتهم بالملح والبهارات والزعتر الاخضر وزيت الزيتون
وغلفتهم بعد هيك بالقصدير ووصعتهم في صينيه فيها ميه في الفرن
وتقريبا بلزمها من نص الى تلات ارباع الساعه لتستوي
وبس تنم عملية استواء الريش والخضار نرتبهم بصحن التقديم وتقدم ساخنه
وصحه وهنا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا