التخطي إلى المحتوى الرئيسي

صدور فراخ محشية بطريقة مختلفة




صدور الدجاج المحشوة مع البهار الحلو و الحار

المقادير


عدد 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
و1 بصلة كبيرة، مقطعة لشرائح رفيعة
و2 فص ثوم، مهروس
قطعة 2-سم جنزبيل طازج، مبشورة
و1 ملعقة صغيرة من كل من القرفة و الجارام ماسالا
و100 جم برغل أو فريك، مغسول جيدا
و25 جم زبيب السلطانة
و20 جم كزبرة خضراء، الأوراق مفرومة خشن
و50 جم لوز شرائح، مقشور و محمص
و4 صدور دجاج مخلية



الطريقة


يسخن الفرن ل 200م

يسخن الزيت في مقلاة واسعة

و يضاف البصل و الثوم و الجنزبيل و البهار(ما عدا 1 ملعقة قرفة) و يقلب الخليط حتي يطرى البصل

يضاف البرغل أو الفريك والزبيب و يغطي بالماء المغلى لنفس مستوي البرغل و يغلي المواد لمدة 5 دقائق حتي ينضج

اذا إحتاج المزيد من الماء ثم يضبط التتبيل و تضاف الكزبرةيفتح كل صدر دجاج و يملأ بالحشوة بالتساوى

يمسح السطح بباقي القرفة و القليل من الزيت و توضع جنبا الي جنب في صينية فرن لمدة 25 دقيقة

يـقدم الصدور مع باقي الحشوة علي جنب و سلطة خضراء

معلومة

الجارام ماسالا هي مجموعة بهارات هندية تحتوى علي

فلفل اسود، قرفة، قرنفل، كزبرة، كمون، حبهان، شطة، شمار و جوزة الطيب

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا