التخطي إلى المحتوى الرئيسي

شوربة سى فود بالكريمة


المقادير

نصف كيلو جمبرى مقشر
نصف كيلو كاليمارى مقطع قطع
كيلو سمك فليه مقطع
كيلو كابوريا أو عدد 6 وحدات نظيفه ومنزوعه الغطاء
نصف كيلو جندوفلي منقوع في شويه مايه علشان ننزل الرمله منه
بصله كبيره
كرفس
مستكه
حبهان
كوب حليب كبيره
نصف كوب كريمه لباني
زبده ملح فلفل
اربع كوب ماء كبيره

الطريقه

نحضر حله ونضع فيها الماء علي النار
وعند بدايه الغليان نضع البصله والحبهان وممكن ورق اللورا والمستكه
وعند الغليان ياحبايبئ نهدى النار ونضع الحليب
وعندما يغلي نضع السي فود بالترتيب التالي الكاليمارى
وبعد شويه تقريبا دقيقتين نضع الكابوريا
وبعد دقيقتين نضع الجمبرى والجندوفلي
وأخر حاجه السمك لآنه مابيستحملش
ونضع الملح والفلفل حسب رغبتك ونتركها 5 دقائق تغلي
وقبل ما نطفى عليها النار نضع الكريمه اللباني ثم الكرفس وأخيرا الزبده
واطفي النار وبكده تكون شوربتك جاهزه
وعند التقديم نضع شويه كرفس علي وجه الطبق

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا