التخطي إلى المحتوى الرئيسي

الكباب المشوى


المقادير

نص كيلو لحمه مفرومة وياريت يبقى مفروم معاها حته دهن
خضرة قطعتها صغير جدا ويفضل الاكتر يبقى بقدونس
بصله كبيرة مبشورة بس تتبشر بعيد عن اللحمه
وتمسكيها بعد البشر تعصريها من الميه وتحطيها على اللحم
ربع معلقة قرفة صغيرة
فنجان صغير بقسماط مطحون
معلقة فلفل اسود صغيرة
معلقة كمون صغيرة
معلقة كاري (اختياري) ممكن لو مش موجود مش مهم
والملح حسب الرغبة

الطريقه

وتبداي تقلبي الخلطة في بعض
ممكن تتخلط في الخلاط علشان تبقى الخلطة كلها ناعمه بس انا مخلطتهاش
تجيبي عصاية خشب او اي حاجه تكون رفيعه وطويلة علشان تصبعي الكباب عليها
انا استخدمت طرف معلقة صغيرة
تحطي اللحمه وتبدأي تلفيها على طرف المعللقة
لحد ما تعملي صباع الكباب وتشيليه بالراحة وانتي بتلفيه
ولو عندك عصيان خشب الرفيعه ممكن تسيبيها فيه
تخلصي اللحمه كلها وتحطيها في طبق كبير وتغطيه
وتحطيه في التلاجة لمدة ساعه انا سبته اكتر من ساعه
تولعي الفرن الشواية من فوق لحد ما يسخن
وتكوني جبتي الشواية او الحديده اللي في الفرن اللي بنحط فوقها الصينيه حطي عليها ورق قصدير
ووزعي عليها الكباب وسيبي مسافة كبيرة بين كل واحده والتانيه
وتبع الكميه ممكن تسويها على مرتين
بتسيبيها لحد ما تبدأ تنزل ميا وده طبعا من الدهن اللي موجود وتبدأي تقلبيها كل شوية تقلبيها
وتكوني مجهزه طبق التقديم انا حطيت ورق خس وقطعت شرايح طماطم وليمون
ممكن تقديمه مع سلطة عادية وسلطة طحينة
وبالهنا والشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا