التخطي إلى المحتوى الرئيسي

كشرى مصرى





المقادير

كوب ارز وشعرية
كيس مكرونة
عدس بنى
حمص شامى سمن او زيت ذره

لعمل الصلصة
طماطم ملح فلفل كمون شطة بصل

لعمل الدقه
خل وثوم وملح وشطة


الطريقه


نحمر الشعريه ونسلق الارز وفى ماء وملح نسلق المكرونة ونسلق العدس ونضع عليه ملح وكمون ونسلق حمص الشام
ولعمل الصلصة نصفر البصل فى زيت ثم نضيف الطماطم المضروبة وعليها التوابل وفص ثوم ولعمل البصل المحمر نقطع البصل
ونضعه فى الدقيق ثم يحمر فى زيت غزير وتقدم المكرونة ثم الارز ثم العدس ثم الصلصه
ويزين بالحمص والبصل المحمر وممكن اضافة الدقه

وبالهنا والشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا