التخطي إلى المحتوى الرئيسي

جبنه بيضا بالطماطم للفطار



المكونات

ربع كيلو جبنه بيضا اى نوع بتحبيه وينفع كمان الجبنه القريش لو بتحبيها
و1 طماطم مقطعه مكعبات صغيره
و1 خياره مقطعه مكعبات صغيره
و5 حبه زيتون اسود فيليه من غير بذر
ربطه بقدونس مفرومه
و2 معلقه زيت زيتون
نصف معلقه كمون
نصف معلقه شطه بودره حسب الرغبه
و1 فلفل رومى مقطع مكعبات صغيره
ربع معلقه نعناع ناشف او ورق نعناع فريش مفروم

الطريقه

هنجيب الجبنه ونغسلها بالميه كويس حتى لو الجبنه معلبه
لان مهم جدا غسيل الجبنه بالميه
عشان المواد الحافظه اللى فيها بعد كده هنحطها فى طبق غويط
ونحط عليها كل الخضار اللى قلت عليه
وكمان هضيف الزيت والكمون وهقلبها كويس بالشوكه
وبعدين احطها فى طبق جميل
واقدمها ع الفطار وتنفع كمان للعشا
وبالهنا والشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا