تشيز كيك مع الجيلى

Posted by Amira Fayed on 3:31 AM with No comments


اولا نحضر 4 باكت بسكويت سادة ونطحن البسكويت فى الكبة
ونخلطو بنصف كوب زبدة غير مملة
ونضعهم فى اى صنية مانعة للزق تيفال او بايركس او الصنية ذات القاعدة المتحركة
ونضغط على البسكوت جيدا ونتركة قليلا فى التلاجة اللى نا نحضر خلطة التشيز

نحضر خلطة التشيز الكيك

نضع فى الخلاط 5 مكعبات جبن كيرى
ونصف كوب قشطة
ونص كوب كريمة لبانى او ساور كريم
وعلبة زبادى او روب
وبيضة ومعلقتين دقيق
وكوب ونص سكر بودر
وفانليا ونص كوب لبن
ونخلط كل هذة المكونات ثم نضعها على البسكويت
ونضعها فى الفرن فى حمام مائى على درجة حرارة 160 لمدة ساعة الاربع
حتى تتماسك الطبقة العليا ثم نخرجها لتبرد

نحضر باكت جيلى فراولة بالطريقة العادية
ونضعة فى التلاجة حتى يتماسك قليلا
ثم نضع طبقة منة على التشييز كيك عند التقديم
ويزين بالفراولة وبالهنا والشفا