كيك الشيكولاتة بحشوة التشيز كيك وصوص الشيكولاتة

Posted by Amira Fayed on 3:37 AM with No comments


طريقة الكيك

المقادير

عدد 2 كوب دقيق
ثلث كوب زيت
و1 كوب سكر
و3 بيضات
و1 كوب حليب سائل
ملعقة فانيليا
ملعقه كبيرة بيكنج باودر
و2 ملعقة كبيرة كاكاو

الطريقه

نضع البيض في وعاء التحضير
ثم نقوم بخفقه بالخلاط ثم نضيف الفانيلا ثم السكر مع الخفق
ثم الزيت ثم نضع نصف كوب الحليب وبعد خفقه جيدا نضع الدقيق
ثم نضع ملعقة البيكنج باودر علي نصف كاس الحليب المتبقيه لدينا
ثم نضيفها على المقادير واخيرا نضع الكاكاو
ثم توضع في صينية الكيك بعد عملها بالزيت والدقيق حتي لا يلتصق الكيك بالصينيه
ثم نضعها بالفرن علي درجه 180 ونتركها لمده 35-40 دقيقه

طريقة حشوة التشير

نقوم بخلط 4 مكعبات جبن كريمى اى نوع ممكن كيرى مع نص كوب كريم شانتية مجهز
مع نص كوب قشطة ونص كوب سكر بودر ونضرب فى الخلاط ثم نحضر جيلاتين بودر
وندوب معلقتين جيلاتين فى ماء فاتر ونضعة على الخليط ونقلب
ونتركة فى التلاجة اللى ان يتماسك ثم نقسم الكيك اللى طبقتين
ونسقى او طبقة باى نوع عصير ونحشية بالحشوة
ثم نضع الطبقة الاخرى

نحضر الصوص

نحضر 125 جرام شيكولاتة خام ومعها معلقة زبدة غير مملحة
ومعلقة قشطة ومعلقة عسل ابيض
حتى تزين من اللمعان ونضع كل هذا تحت حمام مائى
ثم نسكبة على الكيك وتزين بايس الكريم الفانليا
وتقدم وبالهنا والشفا