تشيز كيك الشيكولاتة

Posted by Amira Fayed on 2:00 AM with No comments



المقادير

عدد 2 كوب تشوكليت كوكيز مكسر او اى بسكويت بالشيكولاتة
و3/4 كوب زبدة مذابة
و1 ملعقة كبيرة سكر

خليط الكريم

علبة جبنة كريم - 230 جرام
و1 كوب سكر ابيض
و1 كوب سور كريم
و3 حبة بيض
و1 كوب شيكولاتة مذابة - 180 جرام قطع شيكولاتة تذوبيها على حمام مائى
و2 ملعقة صغيرة نسكافية
و1/4 ملعقة صغيرة مركز روح اللوز او فانيليا حسب ما تحبى

الطريقة

سخنى الفرن على درجة حرارة 230 درجة مئوية او450 فهرنهيت او رقم 8
حنستخدم صنية الكيك ذات القاعدة المتحركة قطرها 9-12 بوصة -- 22-30 سم
كسرى الكوكيز الى فطع متوسطة
ضعيها فى كيس وكسريها باستخدام مطرقة اللحم او الشبك
اضيفى الزبدة المذابة وملعقة السكر وقلبى حتى تمتزج المكونات
ضعى خليط البسكويت فى الصنية واضغطى عليه حتى يتساوى السطح

لاعداد كريمة الجبن

نخلط الجبنة مع السكر والبيض والسور كريم ونقلب جيدا حتى تمتزج جميع المكونات
ثم نضيف القهوة والشيكولاتة الذابة ونقلب جيدا حتى تمتزج جميع المكونات

صبى خليط كريمة الجبن فوق البسكويت
ساوى السطح وادخليها الفرن لمدة 10 دقائق
بعد 10 دقائق اخفضى درجة حرارة الفرن
الى 140 درجة مئوية او 300 فهرنهيت او رقم 1 واتركيها لمدة ساعة
بعد ساعة اطفى الفرن واتركى الكيك فى الفرن حتى تبرد تماما
حوالى 3 ساعات وبلاش تفتحى الفرن خالص كده حتحافظى على سطح الكيك بدون تشققات
بعد كده حطى الكيك فى الثلاجة
عند التقيم سلكى جوانب الكيك بالسكينة
واخرجيها من القالب قطعيها وزينيها بالشيكولاتة الذائبة
وبالعافية