فطيرة بالشيدر والبسطرمة

Posted by Amira Fayed on 12:49 AM with No comments

المقادير

عدد 2 كوب دقيق
و3/4 كوب لبن دافئ
و1 بيضه + شويه فلفل
و3 معالق كبيره زيت
و1 معلقه كبيره لبن بودره
و1 معلقه صغيره بيكنج بودر
و1 معلقه صغيره خميره
و1 معلقه كبيره سكر
و1 معلقه صغيره ملح


الطريقه

نخلط كل المقادير الجافه مع بعض
(الدقيق والملح والخميره والسكر والبودر والملح واللبن البودره)



هنضيف عليهم البيضه والفلفل الاسود والزيت
ونخلطهم كويس



نضيف اللبن الدافئ ونعجن
لما نضيف اللبن هتحسي ان العجينه مش هتحتاج كل كميه اللبن دي
بس ضيفي كل كميه اللبن ولو لقيتيها بتلزق في ايدك
ادهني ايدك شويه زيت عشان تسهل عليكي العجن
ودا بيخلي العجينه هشه جداااااا

وبعد كده هنضع العجينه في طبق مدهون زيت ونغطيها ونتركها تخمر في مكان دافئ


وتصبح بالشكل دة


بعد كده هنفرد العجينه كلها علي شكل مستطيل



بس لازم تكون العجينه من النصف اتخن من الاطراف
زي كده



نبدء بقطع العجين من الاطراف بخطوط مائلة


يصبح بهذا الشكل



نحضر الحشوه
بسطرمة وجبن شيدر وزيتون ونقطعهم



ثم نضع الحشو



هنبدأ نقفلها زي الضفيره بالشكل ده



هندهن الوجه باللبن ونرش حبه البركه
وندخلها الفرن علي 180 درجه
لمده 15 :20 دقيقه


شكلها بعد ما خرجت من الفرن



وتقطع وتقدم