كب كيك بالباى فيلينج

Posted by Amira Fayed on 3:33 AM with No comments


المقادير

كوب ونص دقيق
كوب سكر بودرة
و1/2 كوب لبن سائل
و1/2 كوب زبد
و2 بيضه
و2 ملعقه صغيرة بيكنج باودر
ملعقه صغيرة فانيليا
ملعقه كبيرة كاكاو

صلصه الشيكولاته

عدد 3 ملاعق كبيرة كاكاو
و3 ملاعق كبيرة ماء
و3 ملاعق كبيرة لبن
و1/2 كوب سكر بودرة
ملعقه زبده

طريقه الصلصه

تقلبي الكاكاو والماء واللبن على نار هادئه
لحد ما الكاكاو تسيح
وتحطي السكر وتقلبي كويس اوي
وتشيليها من على النار
وتحطي ملعقه الزبده وتقلبي كويس

الطريقه الكب كيك

تنخلي الدقيق والبيكنج باودر والكاكاو وتقلبيهم كويس مع بعض
تضربي السكر والزبده كويس اوي لحد مالونهم يفتح
نحط البيض والفانيليا ونضرب كويس اوي
لحد ما لون البيض يفتح
نحط خليط الدقيق والكاكاو والبيكنج باودر بالتدريج ونضرب كويس
نحط اللبن ونضرب لحد ما اللبن يندمج مع الخليط
تدهن القوالب بالزيت وتبطن بالدقيق وتصب فيه الخليط
طبعا تكوني مسخنه الفرن قبل ما تبدأي
وتحطي الصينيه في الفرن لمده من 10 دقائق الى ربع ساعه
تطلعي الكيك من القوالب وترشيها بالسفن اب او بماء الكمبوت
لما تبرد الكيكه نقطعى الكيك اللى طبقتين
وتحشيوه بالباى فيليبنج ودة بيبقى جاهز فى اى سوبر ماركت
وفى منو انواع فى بالفراولة او الكراز او التوت
وتغطي وجه الكب كيك بصلصه الشيكولاته ويزين بقطعة من الباى فيلينج

اذا لما يتوفر لديك الباى فيليينج ممكن تعملى حاجة زى بنفسك
وهى تحضر كوب فراولة مقطع وعلية ربع كوب سكر ومعلقة نشا وربع عصير فراولة
وقليل من قطرات الليمون وتقلبى كويس
وتحطيهم عالنار على نار هادئة حتى تستوى لفراولة ويغلظ القوام قليلا
وممكن ان يستخدم هذا الخليط فى حشوة اى تشيز كيك او اى كيك عادى