التخطي إلى المحتوى الرئيسي

كب كيك البيتزا



المقادير

للعجينه

عدد 3 كوب دقيق
كوب لبن بودره
و2 كوب ماء - ممكن 2.5 ماي علي حسب العجينه
و1/2 كوب زبده - تكون سايحه
و4 بيضه او تلاته مش مشكله
و2 ملعقه كبيرة بيكنج بورد
نص معلقه صغيرة خمرة - نص معلقه صغيرة فقط
ملعقه صغيرة سكر
ملعقه صغيرة ملح
كوب زبادي

مقادير الحشوة

زيتون
لحمه مفرومه
او اي حشوة انت عايزاها
جبنه مونزريلا
وشويه رومي لو مش موجوده مش مشكله
كاتشب
وصلصه فلفل اخضر

الطريقه

الاول نضرب البيض ورشه فلفل اسود لحد لما ينفش
وبعدين نحط الزبادي واللبن البورده والمايه والزبده
وياريت تكون الزبده سايحه والخميرة والبيكنج بودر
كل المكونات يعنى
وبعدين حطهم علي الدقيق وخلطهم كويس
وهتكون العجينه مش ماسكه هتكون سايله شويه
ونسيبها تخمر عشر دقايق مش اكتر
وبعدين نجيب قالب الكاب كيك
ونحط فيه ورق بلسيه لو مفيش ندهنه شويه زيت ودقيق
ومش نملاها اوي علشان بتنفش زي الكيك
وبعدين نحط الزيتون علي الوش‬
نغطسه في العجينه ياعني يبقي جوة الحشوة وممكن تسبيه علي الوش عادي
بس انا بحب طعمه في العجينه‬
وبعدين بخلط صلصه حمرا مع كاتشب بيدي طعم رووعه
وبعدين احطهم علي الوش
وبعدين الفلفل الاخضر
وبعدين اللحمه المفرومه المتعصجه‬
وبعدين الجبنه الموتزريلا
حطوا الجبنه قبل ما تخرجوها بخمس دقايق


معلومات لنجاح كب كيك البيتزا مهمه جدااااا

الاول يا بنات مش تسيبوا العجينه تخمر كتير علشان طعم الخميرة مش يبقي فيها

تاني حاجه اوعواااا تفتحوا عليها الفرن وهيا بتتخبر
لانها زي الكيكه لو اتفتح عليها بتهبط
ياعني مش تفتحوا غير بعد تلت ساعه ولا حاجه

يكون الفرن سخن من قبليها يعني تستوي في حرارة 200 وبعد عشر دقايق 160
ومش تفتحوا عليها لانها بتهبط

حطوا الجبنه قبل اخرجها بخمس دقايق
لان الجبنه شدت مني لما حطيتها في الاول بس الصنيه التانيه
حطيتها قبل ما تخرج وكانت جميله بجد

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا