المقادير
ديك رومى اى وزن
و3 حبه بطاطس
و5 حبات كوسه
و3 حبات جزر
بروكلى مقطع
و2 بصله كبيره
مقادير تتبيله الديك
حبه بصل كبيره
حبه طماطم كبيره
ملح فلفل خل بابريكا كمون فلفل حبهان سماق كارى
نصف كوب زبده -- مهمه جدا
الطريقه
بدايه نغسل الديك جيدا من الداخل والخارج وننقعه فى ماء ودقيق
وبعده ينقع فى ماء وملح وخل لمده نصف ساعه
حتى يعمل الخل على تطريته لاحقا
فى الكبه نقوم بوضع مقادير التتبيله معا ماعدا الزبده ونطحن المقادير ليتكون معنا
خليط بهذا الشكل
فى صينيه واسعه نقوم باضافه التتبيله عالديك
ونحاول ان ندخلها فى قلبه و تحت الجلد مع مراعاه عدم تمزق الجلد
نغطى الديك ونتركه ليله كامله فى الثلاجه حتى يتشرب من التتبيله جيدا
تانى يوم اولا نحضر الخضار ونقطعه ولكن قطع كبيره لانها ستبقى فى الفرن فتره مع الديك
وبعدها نقوم بوضع التوابل التى تفضليها على الخضار
ونقم بتبطين صينيه بورق القصدير ونضع الخضار
نعود للديك
نقوم بالتخلص من التتبيله على قدر الأمكان من الداخل والخارج ونقوم بتوزيع الزبده
على سطحه وتحت الجلد والهدف منها هو تطريته لان بطبيعته لحمه قاسى
وبعدها نضع الديك على الخضار
ونغطى الصينيه بالفويل جيدا وندخلها الفرن لمده ساعه ونصف
على حراره 200
بعد مرور ساعه ونصف نتخلص من الغطاء القصديرى ونقوم بتشريب الديك بالماء الذى نزل منه هو والخضار
تكرر هذه العمليه كل ربع ساعه او تلت ساعه تقريبا مع عدم تغطيته مره اخرى بل يترك هكذا بدون تغطيه بالقصدير
وتركته نصف ساعه اخرى
المحصله انه استغرق ثلاث ساعات تقريبا حتى ينضج
ملحوظه مهمه
فى حاله استخدام ديك رومى مجمد ستجدى عند منطقه الصدر قطعه بلاستيكه رشقت فيه وهى مؤشر لنضوجه فعندما تقفز لاعلى هذا معناه ان الديك استوى
وفى حاله ان يكون الديك طازج وبالتالى لن يتواجد المؤشر فيحسب وقت نضجه على حسب وزنه فلكل كيلو ساعه تقريبا
وهذا شكله النهائى بعد وضعه فى طبق التقديم
ونسيت اقول لكم حاجه مهمه فى حاله حشو الديك بالرز مثلا بيكون مده طهيه كما وضحت
ونزود عليها حوالى نصف ساعه لطهو الحشو
ديك رومى اى وزن
و3 حبه بطاطس
و5 حبات كوسه
و3 حبات جزر
بروكلى مقطع
و2 بصله كبيره
مقادير تتبيله الديك
حبه بصل كبيره
حبه طماطم كبيره
ملح فلفل خل بابريكا كمون فلفل حبهان سماق كارى
نصف كوب زبده -- مهمه جدا
الطريقه
بدايه نغسل الديك جيدا من الداخل والخارج وننقعه فى ماء ودقيق
وبعده ينقع فى ماء وملح وخل لمده نصف ساعه
حتى يعمل الخل على تطريته لاحقا
فى الكبه نقوم بوضع مقادير التتبيله معا ماعدا الزبده ونطحن المقادير ليتكون معنا
خليط بهذا الشكل
فى صينيه واسعه نقوم باضافه التتبيله عالديك
ونحاول ان ندخلها فى قلبه و تحت الجلد مع مراعاه عدم تمزق الجلد
نغطى الديك ونتركه ليله كامله فى الثلاجه حتى يتشرب من التتبيله جيدا
تانى يوم اولا نحضر الخضار ونقطعه ولكن قطع كبيره لانها ستبقى فى الفرن فتره مع الديك
وبعدها نقوم بوضع التوابل التى تفضليها على الخضار
ونقم بتبطين صينيه بورق القصدير ونضع الخضار
نعود للديك
نقوم بالتخلص من التتبيله على قدر الأمكان من الداخل والخارج ونقوم بتوزيع الزبده
على سطحه وتحت الجلد والهدف منها هو تطريته لان بطبيعته لحمه قاسى
وبعدها نضع الديك على الخضار
ونغطى الصينيه بالفويل جيدا وندخلها الفرن لمده ساعه ونصف
على حراره 200
بعد مرور ساعه ونصف نتخلص من الغطاء القصديرى ونقوم بتشريب الديك بالماء الذى نزل منه هو والخضار
تكرر هذه العمليه كل ربع ساعه او تلت ساعه تقريبا مع عدم تغطيته مره اخرى بل يترك هكذا بدون تغطيه بالقصدير
وتركته نصف ساعه اخرى
المحصله انه استغرق ثلاث ساعات تقريبا حتى ينضج
ملحوظه مهمه
فى حاله استخدام ديك رومى مجمد ستجدى عند منطقه الصدر قطعه بلاستيكه رشقت فيه وهى مؤشر لنضوجه فعندما تقفز لاعلى هذا معناه ان الديك استوى
وفى حاله ان يكون الديك طازج وبالتالى لن يتواجد المؤشر فيحسب وقت نضجه على حسب وزنه فلكل كيلو ساعه تقريبا
وهذا شكله النهائى بعد وضعه فى طبق التقديم
ونسيت اقول لكم حاجه مهمه فى حاله حشو الديك بالرز مثلا بيكون مده طهيه كما وضحت
ونزود عليها حوالى نصف ساعه لطهو الحشو
تعليقات
إرسال تعليق