التخطي إلى المحتوى الرئيسي

الديك الرومى بصلصة البرتقال




المقادير

ديك رومى
كوب كبير من عصير البرتقال
بشر برتقالة
ملح فلفل اسود
بصل مبشور
قرفة
جوزة الطيب مبشورة
فلفل رومى وفلفل حار حسب الرغبة
معلقة مستردة خردل
معلقة خل بلسميك
حبهان

الطريقة

يغسل الديك الرومى بالماء والخل والملح والدقيق ويشطف جيداً
يوضع فى خلاط كهربائى المكونات السابقة
كوب كبير من عصير البرتقال
بشر برتقالة
ملح فلفل اسود
بصل مبشور
قرفة
جوزة الطيب مبشورة
فلفل رومى وفلفل حار حسب الرغبة
معلقة مستردة - خردل
معلقة خل بلسميك
حبهان
تضرب المكونات فى الخلاط وتدهن الديك الرومى من الداخل والخارج
يربط الرومى بخيط دوبارة
يوضع داخل وعاء فرن أوصينية
يضاف معة قطع خضروات (بوكية جارنية) جزر+ كرفس+بصل
يدخل الفرن ويسقى بالماء مع اضافة كميات ماء أخرى عند الاحتياج
وحتى يتم النضج ومدة الطهى من حوالى ساعتين ونصف الى ثلاث ساعات حسب حجم الديك
بعد النضج تفرم الخضروات مع الجو أو الصوص المتبقى من الديك فى الخلاط وتوضع عند التقديم وتقطع الصدور الى شرائح
أويقدم سليم مع ارز بخلطة القرفة والمكسرات

بالهناء والشفاء

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

منقوش زعتر

جميع المقادير بمعلقه كبيره عدد 2 كوب طحين كوب ماء معلقة خميره ربع معلقة ملح معلقه زيت زيتون ربع معلقة سكر كوب زعتر حلبى بالسمسم عليه نص كوب زيت زيتون الطريقه نقوم بعمل العجينه ونتركها ترتاح لمدة 20 دقيقه نحضر الزعتر بالسمسم مع زيت الزيتون ثم نقوم بتكوير العجين وكل كوره نفردها على شكل رغيف مدور رقيق ونقوم بوضع الزعتر الممزوج بزيت الزيتون ويدخل الفرن درجة حراره عاليه 200 درجه الى ان تاخز حروف المنقوشه اللون الذهبى الجميل بالهنا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن