التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة عمل عجينة القطايف




المقادير

عدد 2 كوب دقيق
و1 كوب ماء - او كما تحتاج العجينة
نص معلقة شاى ملح
نص معلقة شاى بيكينج بودر

الطريقة

نحط الدقيق فى طبق غويط و نضيف عليه الملح و البيكينج بودر
ثم نضيف الماء و ممكن نزود المية لغاية ما يبقى الخليط سائل بس كثيف شوية
و نقلب الخليط و ممكن نضربه نص دقيقة فى الخلاط
عشان يكون مش متكتل و نسيب العجينة 10 دقايق
بعدين نجيب طاسة تيفال و نسخنها على النار
و نصب شوية من الخليط حسب حجم القطايف
اللى احنا عايزينها
لما القطايف تنشف نشيلها و نحط غيرها
المقادير دى ممكن تعمل تقريبا 35 واحدة قطايف من الحجم المتوسط
بعد كدة بتحشيها و تقليها و تحطيها فى العسل بتبقى طازة

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا