التخطي إلى المحتوى الرئيسي

لعمل المايونيز اللايت في المنزل




الطريقة الأولى

المقادير

بيضه
و2 بطاطا مسلوقه ومقشره
كوب شاي زيت
ملعقه طعام خردل او مسترد
ملح وحامض حسب الذوق

الطريقة

توضع البطاطا المقشره والمسلوقه في ماكنه الهرس وتهرس بعدها نضع لها البيضه
وبعدها يضاف الزيت بالتدريج مع استمرار عمل ماكنه الهرس ويمكن استعمال الخلاط ايضا
وبعدها يضاف المسترد والملح والحامض يمكن استعمال ملح الليمون او ليمون

************************

الطريقة الثانية

الطريقه والمقادير مع بعض لانها سهله

نضع كوب حليب خالى الدسم على النار حتى يغلى وممكن لبن الصويا
نضع 2 ملعقه كبيرة نشاء ونفكها فى قليل من الماء ونزيدها على اللبن ونقلبه ونصبه فى طبق
يترك حتى يبرد ونضعه ساعه فى التلاجه كانها مهلبيه بس تقيله شويه

نحضر الطبق من التلاجه ونضعه المحتوى فى الكبه ونضربه حتى ينعم تماما
نضيف 2 ملعقه صغيرة مستردة
و 2 ملعقه كبيرة خل عنب
و3 ملاعق كبيرة زيت زرة

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا