المكونات
كيلو مشمش مخلى
و1/2 ك سكر
و200 ج جلوكوز
و5 ج ملح ليمون
الطريقة
نضع ماء مغلى على النار ثم نضع المشمش لحد ما يتسلق حوالى 10 د ثم نطفى النار ونصفيه من الماء
نضع المشمش فى الخلاط واضربه لحد ما ينعم خالص ويبقى بيورية
اضع فى حلة الجلوكوز والسكر والمشمش واضع الحلة على النار لمدة ساعه على نار هادية مع التقليب المستمر المستمر واول ماتلاحظى انه ابتدى يمسك يعنى يكون عرق اضع ملح الليمون مع التقليب واتركهم حوالى 10 دقايق ثم اطفى النار ادهن الرخامة او لوح خشب كبير بزيت الزيتون ثم اضع القمر الدين وافرده بسماكة حوالى 2 سم او 3 سم ونتركه لمدة ليلة كاملة حتلاقيه بقى قمر الدين زى الللى بنشتريه تقطعيه زى ما انتى عايزة ونضعه فى ورق سيلوفان ونحتفظ به فى المطبخ
**********************
أو
المقادير
عدد 5 كيلو مشمش
و3 كوب سكر
ربع كوب ماء
الطريقة
توضع المقادير السابقة في حلة علي نار هادئة الي ان يدوب
ويطري المشمش خالص وعلي فكرة المشمش مع السخونة ها ينزل ميتة
وبعدين نسيبة لغاية ما يبرد وندربة في الخلاط
وناخد بالكبشة من الخليط ونضعة في صينية مربعة
وتكون طبقة مش تخينة قوي في الصينية وتترك في الهواءلمدة من يومين لتلات ايام
ونعرف انة خلاص بقي جاهز لو مسكنا من عند طرف الصينية كدة وحاولنا نحوشة
لو اتحاش معانا بسهولة يبقي كدة جاهز لو لا نسيبة كمان في الهواء يبقي لسة ما جهزش
شوفتوا سهل وبسيط ازاي والكمية دي ممكن تعمل لك 8 صواني
**********************
أو
المقاديـــر
عدد 3 كيلو مشمس
و2 كوب سكر
ليمونة
ربع معلقة كربوناتة
الطريقـــــــة
يتم نزع النوى من المشمش ويوضع فى حلة ويوضع علية السكر
ويترك لمدة ساعة تقريبا ثم يوضع علية نصف كوب ماء والليمون والكربوناتة ويرفع على النار
ويترك على نار هادئة حتى ينضج تماما ويترك حتى يبرد تماما ثم يوضع فى اكياس بلاستيك
ويوضع فى الفريزر لحين الاستعمال وعند الاستعمال توخذ الكمية المطلوبة
وتوضع فى الخلاط وعليها ماء وسكر حسب اللرغبة وبالهنا والشفاء
كيلو مشمش مخلى
و1/2 ك سكر
و200 ج جلوكوز
و5 ج ملح ليمون
الطريقة
نضع ماء مغلى على النار ثم نضع المشمش لحد ما يتسلق حوالى 10 د ثم نطفى النار ونصفيه من الماء
نضع المشمش فى الخلاط واضربه لحد ما ينعم خالص ويبقى بيورية
اضع فى حلة الجلوكوز والسكر والمشمش واضع الحلة على النار لمدة ساعه على نار هادية مع التقليب المستمر المستمر واول ماتلاحظى انه ابتدى يمسك يعنى يكون عرق اضع ملح الليمون مع التقليب واتركهم حوالى 10 دقايق ثم اطفى النار ادهن الرخامة او لوح خشب كبير بزيت الزيتون ثم اضع القمر الدين وافرده بسماكة حوالى 2 سم او 3 سم ونتركه لمدة ليلة كاملة حتلاقيه بقى قمر الدين زى الللى بنشتريه تقطعيه زى ما انتى عايزة ونضعه فى ورق سيلوفان ونحتفظ به فى المطبخ
**********************
أو
المقادير
عدد 5 كيلو مشمش
و3 كوب سكر
ربع كوب ماء
الطريقة
توضع المقادير السابقة في حلة علي نار هادئة الي ان يدوب
ويطري المشمش خالص وعلي فكرة المشمش مع السخونة ها ينزل ميتة
وبعدين نسيبة لغاية ما يبرد وندربة في الخلاط
وناخد بالكبشة من الخليط ونضعة في صينية مربعة
وتكون طبقة مش تخينة قوي في الصينية وتترك في الهواءلمدة من يومين لتلات ايام
ونعرف انة خلاص بقي جاهز لو مسكنا من عند طرف الصينية كدة وحاولنا نحوشة
لو اتحاش معانا بسهولة يبقي كدة جاهز لو لا نسيبة كمان في الهواء يبقي لسة ما جهزش
شوفتوا سهل وبسيط ازاي والكمية دي ممكن تعمل لك 8 صواني
**********************
أو
المقاديـــر
عدد 3 كيلو مشمس
و2 كوب سكر
ليمونة
ربع معلقة كربوناتة
الطريقـــــــة
يتم نزع النوى من المشمش ويوضع فى حلة ويوضع علية السكر
ويترك لمدة ساعة تقريبا ثم يوضع علية نصف كوب ماء والليمون والكربوناتة ويرفع على النار
ويترك على نار هادئة حتى ينضج تماما ويترك حتى يبرد تماما ثم يوضع فى اكياس بلاستيك
ويوضع فى الفريزر لحين الاستعمال وعند الاستعمال توخذ الكمية المطلوبة
وتوضع فى الخلاط وعليها ماء وسكر حسب اللرغبة وبالهنا والشفاء
تعليقات
إرسال تعليق