التخطي إلى المحتوى الرئيسي

كفتة حسن باشا


المقادير

للكفتة

نص كيلو لحم مفروم
بصلة مفرومة
و2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
بيضة
ملعقة كبيرة بقسماط
ملعقة صغيرة ملح
نص ملعقة صغيرة فلفل اسود
ملعقة صغيرة بهارات كفتة

للبطاطس

عدد 2 حبة كبيرة بطاطس مسلوقة ومهروسة
ربع كوب حليب
نص ملعقة صغيرة ملح
ربع ملعقة صغيرة فلفل اسود
و2 ملعقة كبيرة جبنة موتزريلا
كوب صلصة صماطم

للوجة
جبن موتزريلا

الطريقة

فى وعاء نضع مقادير الكفتة مع بعض ونمزجهم جيدا
ناخذ كرة من الكفتة ونشكلها على هيئة طبق مجوف ونرصها فى قالب فرن
فى وعاء أخر نمزج مقادير البطاطس جيدا
نضع البطاطس فى كيس حلوانى
نشكل داخل الكفتة وردات من البطاطس
نوزع جبن موتزريلا على وجة وردات البطاطس
نوزع صلصة الطماطم
ندخل القالب الفرن المحمى مسبقا على الرف السفلى لمدة نص ساعة حتى تنضج الكفتة
ثم نشعل الشواية حتى تحمر البطاطس والجبن وتقدم مع الارز بالشعرية

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا