التخطي إلى المحتوى الرئيسي

ستيك اللحم بالزبده والتوابل



وصفه سهله وبسيطه ومش بتاخد وقت وتنفع للصيف واكلاته السهله السريعه

المقادير

نصف كيلو ستيك او بفتيك
بصله مقطعه
قطعه زبده
ملح فلفل وخل

الطريقه

نضع اللحم بين طبقتان من النايلون ونطرق عليها
لنجعلها أقل سماكه
نضيف ملح وفلفل وخل على الستيك ونتركه ساعتين أو اكثر
فى طاسه عالنار نضع قطعه زبده ونشوح اللحم فيها
وبعدها نضيف نصف كوب ماء وبصل وورق لورا وممكن فصوص حبهان
ونغطى الطاسه ونترك اللحم
طبعا مش بياخد وقت اطلاقا اقل من ربع ساعه وبيكون نضج
هناك اختيارين
ممكن تقدميه مع الصوص اللى نازل منه وبجانبه ارز ابيض مثلا
أو ممكن تعملى زى ما انا عملت تخلصت من الصوص نهائى ووضعت فى نفس الطاسه قطعه زبده
ورجعت اقلى الستيك مره تانيه يادوب ياخد لون التحمير

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن