التخطي إلى المحتوى الرئيسي

شيش طاووق

المقاددير

كيلو صدور فراخ مقطعه مربعات كبيره
و2 طماطم كبيره مقطعه مربعات
بصله كبيره مقطعه مربعات
و2 فلفل رومي مقطع مربعات

التتبيله

علبه لبن رايب 250 جرام او 2 علبه زبادي
ربع كوب زيت
ملعقه دبس رمان او صويا صوص كبيره
و2 ملعقه صلصه صغيره
ليمونه
ملعقه ملح
ملعقه بابريكا
ملعقه زعتر
ربع ملعقه بودره ثوم
نص ملعقه فلفل اسود
Tortilla عيش
لتقديم او لبناني
اسياخ خشب منقوعه في ماء - علشان مش تتحرق في الشوي



الطريقه

نحط مقادير التتبيله في طبق غويط و نخلطهم مع بعض
نحط الفراخ في التتبيله و توضع في الثلاجه لمده ساعتين
بعد كده بالترتيب في السييخ : بصل ، فراخ ، طماطم ، فراخ ، فلفل ، طماطم ، فراخ ، بصل بالشكل الواضح
توضع الاسياخ علي الشوايه و تقلب من حين لحين و نرش الفراخ بالتتبيله الفضله اثناء الشوي
ده شكلها بعد الشوي تقدم بالشكل ده مع سلطه طحينه و العيش

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

منقوش زعتر

جميع المقادير بمعلقه كبيره عدد 2 كوب طحين كوب ماء معلقة خميره ربع معلقة ملح معلقه زيت زيتون ربع معلقة سكر كوب زعتر حلبى بالسمسم عليه نص كوب زيت زيتون الطريقه نقوم بعمل العجينه ونتركها ترتاح لمدة 20 دقيقه نحضر الزعتر بالسمسم مع زيت الزيتون ثم نقوم بتكوير العجين وكل كوره نفردها على شكل رغيف مدور رقيق ونقوم بوضع الزعتر الممزوج بزيت الزيتون ويدخل الفرن درجة حراره عاليه 200 درجه الى ان تاخز حروف المنقوشه اللون الذهبى الجميل بالهنا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن