التخطي إلى المحتوى الرئيسي

بطاطس ماكدولنز وكنتاكي وهارديز






طريقة قلي البطاطس للي يحبون البطاطس المقرمشه الموجوده في المطاعم
مثل ماكدونالز , كنتاكي , هارديز ....... ألخ

قشرو البطاطس وقطعوها أصابع او شرائح على اي شكل تفضلونه

أثناء التقطيع حطوا قدر فيه ماء و مقدار مناسب من الملح على النار
وعند غليان الماء تضعون عليها مقدار فنجان قهوه خل ابيض
وتضيفون البطاطس وتتركونها لمدة خمس دقائق تغلي

تصفونها من الماء ومن ثم اتسخنون الزيت وتقلونها فيه قلي عادي

بهالطريقه البطاطس بياخذ وقت اكثر واطول من الطريقه العاديه
قلي البطاطس مباشرة في الزيت

عندما يميل لون البطاطس الى اللون الاصفر او الى اللون الذهبي طلعو ها
وستلاحظون انها اصبحت مقرمشه جداً من الخارج وطريه من الداخل في نفس الوقت

تنبيه : لا تتركونها تاخذ اللون الأحمر او الذهبي الداكن لانها بتطلع يابسه اكثر عن اللزوم

وهالطريقه رائعه في عمل البطاطس حلقات رقيقه جداً مثل منتجات الشيبسى مع تقليل مدة الغلي

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا