التخطي إلى المحتوى الرئيسي

مقبلات البطاطس المقرمشة بطعم البابريكا


المقادير

عدد 2 وحدة بطاطس مقطعه اصابع
كوب دقيق
و2 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
و2/1 ملعقة صغيرة فلفل احمر بابريكا
ملعقة صغيرة كركم
ملح حسب الرغبه

طريقة التحضير

اخلطى كل من الدقيق و البيكنج بودر و الفلفل و الكركم و الملح
مع قليل من الماء حتى تمتزج المقادير
ثم قومى بوضع البطاطس في الخليط المجهز و تترك جانبا لمده نصف ساعه
Link
احضرى مقلاه و ضعى فيها الزيت وضعيها على النار حتي يسخن
اقلى اصابع البطاطس في الزيت الساخن
ضعيها على مناديل المطبخ
حتى تتخلصى من الزيت الزائد
وبالصحة والهنا

إقتراح التقديم

قدمى البطاطس المقرمشة
مع البيتزا الشهية بالبروكلى والبارميزان

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن