التخطي إلى المحتوى الرئيسي

شيش طاووك


المقادير

كيلو من ورك الدجاج مقطع مكعبات
و2 حبة بصل
كوب لبن زبادي
نصف كوب مايونيز
و2 ملعقه صلصة بندوره
نصف كوب خل ابيض
ملعقه بهارات مشكله
ملعقه فلفل اسود مطحون
ملعقه شطه مطحونه بابريكا حاره
ملعقه ملح
ملعقه زعتر ناشف او اوريغانو

الطريقه

نخلط المقادير السابقه ماعدا طبعا الدجاج بالخلاط
نضيف المقادير على الدجاج المقطع ويترك ليله كامله بالثلاجه
يشك الدجاج بالاسياخ الخشبيه ويشوى الشيش طاووك
ملاحظه : يشوى اما على الفحم اوشواية كهربا ممكن بالمقلاه بس لازم اضافة جمره واغلاق
الشيش طاووك بالالومنيوم الفويل حتى يتشرب طعم الفحم
يقدم مع ارز ابيض وسلطات مشكله

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا