التخطي إلى المحتوى الرئيسي

دجاج تكا



المقادير والطريقة

نفتح الدجاج من الصدر بحيث نفرده ونعمل فيها شقوق بالسكين لتتشرب التتبيلة
نغسله كويس وننظفه من الداخل والخارج وندعكه بالخل والملح والكركم

نحضر التتبيلة

علبة زبادى (لبن) روب
بصلة مقطعة
حبة طماطم مقطعة
ملح
فلفل اسود
كمون
قرفة
بابريكا
كارى
بهارات دجاج او بهارات تكا
ملعقة كبيرة صلصة طماطم
و2 ملعقة خل ابيض
نص كوب عصير ليمون
ملعقة ثوم مهروس
ربع كوب زيت زيتون او زيت ذرة

المفروض فى التتبيلة 2 مكعب مرقة دجاج بس لا يفضل استخدامها
يضرب الكل فى الخلاط جيدا وينقع فيه الدجاج على الاقل ساعتين فى الثلاجة
يوضع الدجاج فى صينية ويغطى بالفويل وتوضع فى فرن حار حتى تنضج ثم ينزع الفويل ليحمر الوجه
انا حطيت بطاطس مقطعة مكعبات وبصل وفلفل اخضر مقطع
وممكن جزر وتبلتهم بالملح والفلفل الاسود والكمون ووضعت فوقها الدجاج وغطيتهم بالفويل
ووضعتهم فى الفرن اخدوا طعم الدجاج والصوص بتاعه كانوا روعة
تقدم مع ارز ابيض او حبة وحبة‬

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن