التخطي إلى المحتوى الرئيسي

طريقة عمل الصفيحه



الحشو

ربع كيلو لحمه مفرومه
ربع معلقة ملح
ربع معلقة فلفل
ربع معلقة فلفل اسود
ربع معلقة بهارات
حبة طماطم مقطعه تقطيعه صغيره
بصله صغيره مفرومه

العجينه

جميع المقادير بمعلقه صغيره
و2 كوب دقيق
كوب ماء
نص معلقة سكر
ربع معلقة ملح
معلقة حليب بودره
معلقه خميره فوريه
معلقتين زيت زيتون

الطريقه

نقوم بوضع جميع المكونات مع اللحمه ويخلط جيدا
نقوم بعمل العجينه كل المكونات مع بعضها
وتعجن وتترك لترتاح لمدة 20 دقيقه ثو نقوم بتشكيلها قطع مدوره
ونقوم بوضع الحشو بمنتصف العجينه الدائريه
ونقوم بغلقها من اربع اجناب كما موضح بالصوره
يدخل فرن مشتعل مسبقا وساخن درجة الحراره 200
يكون الحشو خفيف حتى تستوى اللحمه كويس
بالهنا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

منقوش زعتر

جميع المقادير بمعلقه كبيره عدد 2 كوب طحين كوب ماء معلقة خميره ربع معلقة ملح معلقه زيت زيتون ربع معلقة سكر كوب زعتر حلبى بالسمسم عليه نص كوب زيت زيتون الطريقه نقوم بعمل العجينه ونتركها ترتاح لمدة 20 دقيقه نحضر الزعتر بالسمسم مع زيت الزيتون ثم نقوم بتكوير العجين وكل كوره نفردها على شكل رغيف مدور رقيق ونقوم بوضع الزعتر الممزوج بزيت الزيتون ويدخل الفرن درجة حراره عاليه 200 درجه الى ان تاخز حروف المنقوشه اللون الذهبى الجميل بالهنا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن